Mit tervezzünk előbb, babakocsit vagy házat?

Friss házasként otthonra vágytunk. Mivel a baba már úton volt, így eleve olyan honnal kellett számolnunk, amiben a pici baba egyszer nagy is lesz és helyre lesz szüksége. A férjemmel hirdetések százait néztük át, de egyik se volt olyan, amilyet mi igazán megálmodtunk, ezért a párom úgy döntött, hogy tervezzünk meg mi egy házat. Vegyünk egy telket és arra húzzuk fel a mi kis házunkat. A projekt sikeressége érdekében leült az egyik gyerekkori osztálytársával, akiből mára sikeres háztervező mérnök lett, hogy segítsen megvalósítani a mi dédelgetett elképzelésünket. Miután elvállalta a tervezést, elkezdtünk keresgélni magunknak egy szép kertet, melyet a hegyekben, az agglomerációban találtunk meg. A kedvemért az örök panorámás kilátás kötelezően teljesítendő feltétel volt. Amikor rátaláltunk a mindkettőnk kényének-kedvének ideális kertre, nem haboztunk megvásárolni. Meghívtuk a mérnök barátunkat egy kerti sütögetésre, hogy megismerje a közeget, ahová a leendő házat kell elképzelje és az egyéniségünkhöz legjobban illő tervet készíthesse el. Közben persze mi is elkezdtünk skicceket rajzolni a magunk módján, persze kockás papírra, ahogy szokás, segítve ezzel a mérnök munkáját. Néhány hét alatt el is készült otthonunk terve. Barátunknak szerencsére volt megbízható kivitelező ismerőse, így nagyon gyorsan elkezdődhettek a munkálatok. Már nagyon szorított az idő, hiszen pocakban volt a baba, ezért a munkások is megértőek és szorgosak voltak. Aggodalmam akkor múlt el, amikor már álltak a falak, tető volt az épületen és láttam magam előtt az álmaimat megvalósulni. Én már ekkor tervezgettem, hogy hová milyen virág kerüljön, már a kertről álmodoztam, ahol majd pihenek, miközben a babánk a délutáni álmát alussza.

A tervezgetésből nem volt elég, hiszen alapvető dolgok nem voltak még meg. Milyen legyen a ház színe, milyen színűek legyenek a szobák, hová milyen csempe kerüljön, milyen padlószőnyeg legyen a szobákban, milyen típusú bútorokat építsünk be, milyeneket vegyünk meg. Persze az is nagy gond volt, milyen legyen a gyerkőc bútorzata, ruhatára, de leginkább a babakocsija. Ugyan még csak maximum dobozokon tudtunk helyet foglalni egyetlen félig se kész szobácskában, ahol még csak egy konnektorban volt áram, de mi ott ültünk a laptop felett és a https://babakocsik.hu/collections/sport-babakocsik oldalt böngésztük. Mózeskosaras babakocsink már volt, mert nászajándékba kaptuk, ezért csak sport babakocsit kellett keresnünk, hiszen nekem vissza kell nyernem majd szülés után a régi alakomat. Sportolás közben pedig vinni szeretném magammal a picit, főleg, ha futni indulok majd a mellettünk lévő cuki kis, mesébe illő erdőbe. Tudtam, hogy van olyan babakocsi, ami alkalmas kiképzésű a sportra, akár futni indulnék, akár görkorizni. Minthogy a már meglévő babakocsink is a babakocsik.hu-ról van, ezért nem is volt kérdéses, hogy a sport babakocsit is innen rendeljük meg. Rövid keresgélés után rá is találtunk a sport szekcióra, ahol több termékből is választhattunk és bele is szerettünk egy szürke színű csodába. Ez a szerkezet egy könnyen kezelhető, egyetlen mozdulattal összecsukható és az autó csomagtartójába egy kézzel betehető. A sportkocsi támlája több fokozatba állítható, ezért futás közben is láthatom a gyerekem és esetleg aludni is tud közben, bár remélem inkább a tájban gyönyörködik majd. Ugyanakkor ergonómiai kiképzése révén biztonságban tudhatom a gerincét is mind fekvő, mind ülő helyzetben is. Már csecsemő korában is elvihetem futni ezzel a kocsibal, hiszen úgy alakították ki, hogy akár a piciknek is kényelmes legyen, de majd nagyobbacska korában is fogjuk tudni használni az ennek megfelelő kiképzése miatt. A kocsi kupolája esőtől, széltől, és minden egyéb természeti jelenségtől képes megvédeni a benne csücsülő csecsemőt. ’Hálistennek nem nekünk kell rájönni mit, hogy kell csinálni a babakocsival, mert számos videó segíti a leendő és a témában még nem jártas szülőt.

Miután már biztosak voltunk benne, hogy rátaláltunk a megfelelő sport babakocsira, nyomban meg is rendeltük a fentebb már linkelt oldalról. Néhány nap múlva ki is szállították gyermekünk sport járművét. A házban már elkészült a babakocsi tároló is, melyre már szinte csak a festés várt. Rövidesen el is helyezhettük a mózeskosaras és a sport babakocsit. A következő hetek izgalommal teltek, mert a baba érkezése előtt be akartunk költözni új otthonunkba. Legalább a babakocsikra már nincs többé gondunk.