A kedves és segítőkész autó szakértők és kezdeti lakberendezésünk története

Amikor új lakásba költöztünk az volt a legnagyobb gondunk, hogy honnan szerezzünk be mindent, ahhoz, hogy lakhatóvá váljon az otthonunk. Nem volt egyszerű dolgunk, mivel a lakásban semmi sem volt, mi pedig úgy döntöttünk, hogy nem fogadunk fel senkit arra, hogy berendezze, illetve helyrepofozza lakásunkat, mindent a saját kezünkkel szerettünk volna megoldani. Bár a lakás még mindig nincs teljesen kész állapotban, azért ez alatt a három hónap alatt nagyon sokat haladtunk vele, nagyon sok mindenen mentünk át, és nagyon büszke vagyok magunkra, hogy ebbe belevágtunk és ilyen szép eredményeket értünk el.

Miután a szakemberek végeztek a villany, gáz és víz szerelékekkel, onnantól a miénk volt a pálya. Legelőször ki kellett festenünk, majd ahol szükség volt rá csempéztünk és így tovább. Jelenleg a konyhabútor kiválasztásánál tartunk, de amikor megvoltunk az alap dolgokkal, gondolok itt a festés, csempézésre, eljött az ideje csillárt választani, illetve én mindenáron már a függönyöket is be szerettem volna szerezni, hogy menjen a falak színéhez. Tudom, hogy nem én vagyok a dekorációk mestere, de azért ezeket alap fontosságoknak tartom.

Tudtuk, hogy ezeknek a beszerzése nem lesz kis idő, úgyhogy rá akartunk szánni egy napot. De hát hiába volt megbeszélve minden előre, az ember mégis sokszor az utolsó pillanatban kezd el kapkodni. Így voltunk mi is. A nagy sietségben és kapkodásban pedig a férjem véletlenül benzinnel tankolta meg dízeles kocsinkat. Hát nem is mentünk onnantól sokáig vele.

Mit ad az Isten, pont egy autósbolt előtt robbantunk le. Ki is jött egy srác, kérdezte mi történi? Mikor mi elmeséltük, hát… láttam rajta, hogy nagyon türtőztette magát, hogy ne röhögjön minket szembe. Na de rendes volt. Mondta, hogy ők legfőképpen pont olajokkal foglalkoznak, ugyanakkor a kocsinkat jobb, ha most elvitetjük egy szervizbe, ahol leszívják az üzemanyagot és kicserélik. Ez nagyon jó ötlet is volt, de tudtuk, hogy ez elég sok időbe fog telni, szóval a mai vásárlásunk elmarad. Emellett szerettük volna valahogy meghálálni ennek a kedves úriembernek a segítségét, de nem tudtuk hogyan. Erre ő azt mondta, hogy van egy weboldaluk, rendeljük meg onnan azokat, amikre szükségünk van, ez pedig rendeljük egyenesen az autószerelő műhelybe. Ez által a mi problémánk is megoldódik, és ők is reklámhoz jutnak. Hátha majd ezentúl a műhely is tőlük fogja rendelni az olajokat.

El is mentünk a legközelebbi szervizbe, ahol közösen a szerelővel választottuk ki a mi kocsinkba illő motorolajat az ajánlott weboldalról. A szakember is dicsérte az oldalt, mondta, hogy jó márkájú és minőségű termékeket forgalmaznak. Meg is köszönte, hogy ezt megmutattuk neki, mondta, hogy ezentúl is használni fogja. Azt is elárulta, hogy ő annyira nem szokott megbízni a netes rendelésben, főleg azért, mert nem nagyon tud eligazodni az oldalakon és fél, hogy átverik. De ez még számára is érthető. Ahogy ott böngészett még talált más alkatrészeket is, amelyeknek hasznát venné más munkái során, így végül a kiszállításért sem kellett pluszban fizetnünk, hiszen 20.000-től ingyenes. Közben én is bele-bele pillantottam abba, hogy mit is csinál és néz, rájöttem, hogy tényleg nagyon könnyen kezelhető az oldal és nagyon sok minden megtalálható benne, ráadásul termékleírások is megtalálhatóak. Még egy jó hír, hogy elég hamar meg is érkeztek a termékek, a mi autónkat pedig előrébb vette a sorban, amiért mi is segítettünk neki.

Majd amikor átadta a kocsinkat megjegyezte, hogy milyen jó, hogy még nem halt ki az emberekből a jó akarat és a segítőkészség. Ezt én is pont így gondoltam és éreztem. Hiszen mi is egy kettő segítő kezekre találtunk, amiért nagyon hálásak vagyunk, ahogyan azért is, hogy mi is segíthettünk másoknak. Ebben a rohanó világban ezeket az apró gesztusokat egyre inkább elfelejtik az emberek. Pedig lehet, ha mi sem siettünk volna annyira, mi is megússzuk a kellemetlenséget. Na de minden jó, ha jó a vége.

Azóta elintéztük a függöny és a lámpa vásárlást. Egyre jobban haladunk a lakásunk berendezésével és dekorálásával. Ha minden jól megy egy-két hónapon belül már be is költözhetünk. Már alig várom!