Gyanútlan emberek a strandon…

Amikor az ember strandra jár, nem feltétlenül aggódik a lábgomba miatt. Mi jól megterveztük a nyaralást, pontról pontra minden egyes részletét: hol szállunk majd meg, mikor és hová menjünk. A gyerekekkel ez fontos tevékenység, az embernek pedig sosem szabad elfelejtenie, hogy a tervezés nagyon fontos, főleg nagyobb családos programoknál, amikor egyik gyereknek sem kellene unatkoznia.

A családdal elmentünk téli fürdőzésre, jól is éreztük magunkat a pancsolás során. Egyikőnk sem számított arra, hogy csoportos fertőzést kapunk majd el. Amikor beléptünk a bugyborékolós fürdőbe, sosem gondoltuk volna, hogy elkapjuk a lábgombát. Mind az öten, feleségem, a gyerekek és én is gyanútlanul üldögéltünk a kellemetes vízben. Jól éreztük magunkat, nevetgéltünk, mulatoztunk.

Aztán néhány nappal később elkezdődött a rémálom.

A lábainkon piros, hólyagos foltok jelentek meg. Viszkettek, égtek, egyszerűen szörnyű volt, nem tudtunk mit kezdeni velük. Belülről kifelé egyre vörösebbek voltak a foltok. A hólyagok, amelyek a lábainkon voltak, szinte magukévá tették a bőrfelületet. Elég csúnyán nézett ki a család összes lába. Ekkor még nem tudtuk, mi lehetne a jó megoldás. Talán egy hétbe telt, míg diagnosztizáltuk egymáson és magunkon a betegséget… mit csinál ilyenkor az okos, beteg ember? Rákeres az interneten…

Azt olvastuk, három féle gomba okozza ezt, köztük egyik a candida, vagy a fonalas gombák… hogy szereti a gomba a nedves környezetet, és hogy nagyon könnyen újra, vissza lehet fertőződni. Azt javasolták, dobjuk ki a belebújós szövegpapucsokat, ha nem akarjuk megtapasztalni visszatérő vendégként a lábgombát. A lábunk bűzölgött, a cipőinket kétnaponta fertőtlenítettük… Elég durva volt a helyzet.

Aztán elmentünk orvoshoz, aki a kitonailt javasolta. A gyógyszeres körömlakkot a fertőzött részre kellett kenni. A betegtájékoztató szerencsére részletesen leírta mi a teendő a készítménnyel, szóval miután megrendeltük a prevenciopatika.hu oldaláról, azonnal ki is próbáltuk.

A hatás elég hamar érződött. Jóval kevéssé viszketett már a lábujjunk köze a nap végére. Felüdülés volt végigsétálni a hideg kövön még mindig, de már nem annyira fájt, ha összeért a kisujj meg a nagyobb. Pár nap múlva teljesen eltűntek a tünetek, de a kezelést folytattuk, nehogy visszatérjen a csúnya gombás fertőzés.

Egy életre megtanultuk, jó lecke volt, hogy jobban figyeljünk a saját magunk higiéniájára. Plusz annak is utána olvastam, hogy a gyenge immunrendszer miatt is hajlamos lehet rá az ember, legalábbis hajlamosabb, és a szervezet kevésbé képes ellenállni a fertőzésnek. Szóval rendeltünk még néhány adagnyit a kitonail körömlakkból, hogy mindenképpen legyen, míg fel nem javítjuk az immunrendszerünket, és meg nem szűntetjük teljesen a fennálló problémát.

A immunrendszer erősítése alatt kenegettük a lábunkat, mindig nagyon hűsítő érzés volt, pont jó a kitonail állaga, könnyed, de azért hűti a viszkető sebeket és a pirosságot. A feleségemnek többször előjött újra a lábgombája, de kitartóan kezelte a körömlakkal, és miután kevéssé volt hajlamos a fertőzésre, végre képes volt teljesen elmulasztani a problémát.

A gyerekeknek is feljavult az állapota, mindenkinek elmúlt a bőrgombája végleg. Összességében azt kell mondjam, a kitonail tökéletes társ a gomba elleni küzdelemben, szinte helyettesíthetetlen, még a legjobb szakértők is ezt ajánlják, javasolják, mi pedig, azt kell mondjam, beállunk mögéjük a sorba. Nem tudom, hány ismerősömnek segített már ez a körömlakk, de azt hiszem, mind hálásak lehetünk a prevenciapatika.hu oldalának, hogy ilyen jó termékeket árusít, tesz elérhetővé!