Állatkerti séta, buszbérlés

tiger-695333_1280Osztálykirándulásra megyünk, a fiam első osztályos iskolai csoportjával. Mivel budapestiek vagyunk, és ebben az állatkertben már számos alkalommal játunk, de azt gondoltuk, hogy a gyerekek nagy többsége biztosan nem járt még másik állatkertben, ezért elmegyünk a veszprémibe körülnézni, megnézni, hogy milyen egy másik állatkert.

Az állatkert

Azt gondolom, azok a gyerekek, aki olyan városban laknak, ahol van állatkert, számos alkalommal ellátogatnak. Már csak azért is, mert közel van, nem kell esetleg sokat buszozni, és az utazással tölteni, és helyben is vannak. Persze ők tudják figyelni akár az akciókat is, és ha lehetőség van rá, akkor ingyen is be tudnak menni, ha olyan kedvezmény van. Talán tavaly volt olyan akciója az állatkertnek, ha valaki vitt valamennyi üres karton dobozt, akkor kapott egy ajándék belépőt, vagy ingyen mehetett be. Akkor nem volt lehetőségünk elmenni, de gondolom biztosan sokan éltek a lehetőséggel.
Hiszen csak gondoljunk be,e hogy egy 2-3 gyermekes családnak mibe kerül a belépő. Akkor még azt nem is mondom, hogy csak a belépő mennyi, és akkor még nem ettünk ittunk, fagyiztunk esetleg. Mindjárt más, ha van lehetőségünk a belépő jegy megspórolására.

A kirándulás

Mint írtam, számos alkalommal jártunk már ebben az állatkertben, így úgy döntöttünk, meglátogatunk egy másikat. Nagyon jó lehetőség lesz arra, hogy tanulmányozzuk, melyik milyen, mennyiben másabb, miben jobb az egyik, vagy rosszabb a másik.

A kirándulást a tanító nénik szervezik, persze mi szülők is segítünk azért amiben csak tudunk. Ha állatkertbe megyünk, akkor nem kell azon gondolkodnunk, hogy mit fogunk főzni, mert szóba került az is, ha máshová mennénk, hogy a szülők bográcsozhatnának a gyerekeknek, valami egyszerűt, amit mindenki szeret, mondjuk egy paprikás krumplit, vagy valami ilyesmit. Bevallom, én nem bánom, hogy nem kell főzni. Persze semmi bajom nincs a főzéssel, és meg is csinálom, vagy segítek, ha kell, de ha nem muszáj, a kiránduláson inkább nem foglalkoznék ilyennel. Mindenki hozza a kis ellátmányát magával, szendvicset, innit, rágcsálni valót, és az osztálypénzből pedig majd kapnak közösen egy egy fagylaltot.

Az előkészületek

Különösen semmit nem igényel. Annyi volt a teendő, hogy a buszbérlést elintézzük, keressünk egy céget aki vállalja, szabad arra a napra, és megbízhatóak is. Ez gyorsan ment, hiszen az egyik anyuka férje pont ezzel foglalkozik, így ők vállalták ennek a leszervezését.

Az állatkertnek azért odaszóltunk, hogy mennénk ezen, meg ezen a napon, és hogy ne legyen gond belőle, hogy csoportként megyünk.

A gyerekek már sokat beszéltek róla, és úgy gondolom, nagyon várják, hogy végre megnézzenek egy másik állatkertet is.

Remélem, az idő is kegyes lesz velünk, és jó idő lesz azon a napon, nem pedig szakadni fog az eső. Arról nem is beszéltünk, hogy mi van akkor, ha ez esetleg így adódna. Sajnos ezzel is számolnunk kell, hiszen az időjárás sokszor elég kiszámíthatatlan. Eső esetén kell egy olyan program, ami zárt helyen van, nem ázunk el. Te tudnál esetleg erre az esetre valami jó programot? Nekem a mozin kívül sok nem jut az eszembe, de oda csak nem kellene menni Az sem biztos, hogy mindenki szereti. Persze majd megbeszélünk egy B tervet is, de én inkább abban bízom, hogy jó időnk lesz, és egy remek kirándulást fogunk csapni.