A tervezés eleganciája

Rengeteg fontos dologról beszéltem már nektek, és most jött el az ideje, hogy bemutassam az egyik kedvenc témámat. A tervezésben sok dologra kell figyelni, és sok szempontot kell észben tartani, ugyanakkor a szépségért és a végső termékek teljesen megérik a belefektetett munkát.

A tervezéshez tartozik a divat is, mint a kifejezés és az esztétika egyik eszköze. Bár sokan vannak az üzleti szakmában akiknek negatív asszociációi is vannak, a témával kapcsolatban, mégis úgy gondolom, hogy vannak érdekes területek ahol lehet szakmai design-al foglalkozni. Ilyenek például a táskák. Hiszen ezek a darabok nem csak szépek, hanem praktikus célokat is szolgálnak.

Ha megvizsgáljuk a piacot, hatalmas a választék és a változatosság. Mindenféle táska közül lehet válogatni, de én most a női aktatáskákat szeretném kiemelni. Találtam egy weboldalt a közelmúltban, ami nagyon jó példát állít minden leendő tervező elé.

Az itt található női aktatáskák gyönyörű példái a remek tervező munkának és a precíz kivitelezésnek. Az anyaguk általában bőr, ami sok szempontból okos választás, hiszen nem csak strapabíróságot biztosít, hanem maradandó értéket képvisel. Minden korosztálynak jól állnak aktuális divattól függetlenül, és bátran lehet őket hordani szinte mindenféle stílusú ruhához.

Aztán persze ott vannak a funkciók, amik szintén fontos szempontot képeznek a táskák alkotásakor. Elsősorban az irodai munkák sajátosságaival kell számolnunk. Ezért a női aktatáskák nagy belső rekeszekből állnak, amikben lehet A/4es méretű papírokat tárolni. Ezen kívül a legtöbb fel van szerelve tolltartó karikákkal, és kisebb zsebekkel, ahol a kulcsokat, pénztárcát, stb. lehet tartani.

Nekem pont ezért nagy kedvencem a táska tervezés, mert nem elég a külsővel foglalkozni, hanem alkalmazkodni kell a jövőbeli használó igényeihez. És ezt a feladatot a fentebb említett oldalon kapható női aktatáskák gyönyörűen teljesítik.