A legjobb barátom padlófűtést szeretne utólag

Hosszú évek óta egy hangtechnikai cégnél dolgozom: munkánk javarészt rendezvények, koncertek, előadások hangtechnikai tervezéséből, kivitelezéséből áll. Nagyon szeretünk a saját termékeinkkel dolgozni, de sok hírességnek megvan a maga felszerelése, amiben bízik, így az ő fellépéseiken elvileg azt használjuk. Visszük azonban a biztonság kedvéért mindig a mi hangfalainkat, és mindent.

Ez az elővigyázatosság kimondottan kapóra jött, legutóbb ugyanis az ügyfél hangosító rendszere meghibásodott. Palival azonnal a kamionhoz mentünk, hogy lepakoljuk róla a saját cuccainkat, és időben végezzünk a felszereléssel, összeállítással.

Látod, mondta, milyen jó, hogy mindig előre tervezünk! Minden nagy projektnél ez kéne, a magánéletben is, nem csak a munkában. Megkérdeztem, mire gondol, mire elmesélte, hogy már bánja, hogy nem építkeztek a feleségével, hanem kész házat vettek, mert a fűtési rendszer nem az igazi, és az asszony nagyon szeretne padlófűtést, de hát padlófűtés utólag? Nagyon macerás.

Megráztam a fejem: rosszul tudod barátom! A mai technológiával már kész házakba sem problémás a padlófűtés telepítése. Mutatok majd neked egy honlapot, ott minden le van erről írva!

Gyorsan lepakoltunk az erősítőket a kamionról, a többi már a technikusok dolga, mi mehettünk ebédelni. Falatozás közben megmutattam a weboldalt Palinak, ahol nyugodtan utána tudott olvasni a témának: padlófűtés utólag.

Ebéd végére szemmel láthatóan megnyugodott, és boldogan számolt be frissen szerzett tudásáról: akár a meglévő burkolatra is telepíthetőek a fűtőszőnyegek! Így ugyan magasabb lesz a padló, de szerencsére náluk ez nem fog gondot okozni, mert magas a küszöb. Nagyon megkönnyebbült, hogy nem kell felverni a járólapot. Ráadásul az elektromos fűtés nem csak fűtőszőnyeg formájában érhető el, hanem akár a mennyezet és a falak is fűthetőek vele. Kicsit aggódott az ára miatt, de miután látta, hogy egy normál szigetelésű háznál elég a padló 60-80%-át lefedni a szőnyegekkel, már nyugodt szívvel töltötte ki az árajánlat kéréshez szükséges űrlapot. A holnapon azt írták, hogy egy napon belül küldik az előzetes árajánlatot, amihez a lakás méretét, a szobák számát és jellegét kellett megadni, illetve csatolni egy alaprajzot.

Legközelebb egy hét múlva leszünk újra egy projekten, kíváncsian várom, Pali milyen fejleményekről mesél majd.